PetikanBuku: Buku Mampu Mengubah Dunia

Bagi Allah, dunia ini tidak bernilai lebih dari sayap nyamuk. Jika Allah menyamakan dunia ini senilai dengan sayap nyamuk, nescaya orang kafir tidak dapat minum seteguk air pun. (Hadis Nabi) Jadi, di manakah kedudukan kita jika lebih rendah berbanding sayap nyamuk? Di mana kedudukan anda?

Penaja 1:

Kiraan Pelawat

Penaja 3:

Pengikut Setia

Salam dari Syed.

Hari Jumaat yang mulia ini, Syed nak share sikit info pasal pemandangan di luar negara. Artikel kali ini banyak selit gambar2 cantik. So enjoy! Ramai orang Malaysia yang sukakan pemandangan di luar negara (walhal diri sendiri tak pernah pusing satu Malaysia)....contoh pemandangan:

(....pergh cantik!! nampak macam lukisan tapi sebenarnya real!)

gambar kat atas tu ialah gambar musim luruh di Vermont, USA
dan gambar ni pulak cuba teka kat mana?


macam kat negara omputih kan? tapi sebenarnya ... ..gambar pemandangan di Perlis
banyak lagi sebenarnya gambar macam ini, so hayatilah keindahan bumi Malaysia!



gambar musim luruh ini pula..
..terletak di Bukit Perak, Kedah

gambar ini...macam pemandangan bangunan kene bom di Iraq tapi....
....terletak di Alor Setar, Kedah

gambar ini memang sah diambil di Shibuya Street, Tokyo....

....tapi gambar atas ni pulak gambar di KL Sentral..

bandingkan pula gambar Las Vegas ini dengan gambar Genting Highlands (Las Vegas Malaysia)


nampak macam pemandangan di Korea Selatan.....
.....tapi sebenarnya di Lumut, Perak

jap...anda bukan berada di London
....tapi di Georgetown, Pulau Pinang

suasana di bandar Melaka yang serupa dengan di Venice, Itali
pemandangan macam di Switzerland...



...padahal kat bukit Fraser jer
pemandangan ala Monaco....
....walhal di Kota Kinabalu

hey bukan Switzerland ni....tapi Kundasang, Sabah

nampak macam kat London...nampak macam kat Australia...
tapi kat Kota Kinabalu lagi...


Cantik masjid Bukhary nih, ala2 senibina masjid di Dubai

ini gambar pemandangan di Chicago..


dan ini pula di Kuala Lumpur...


sakura di Jepun ke ni?

...bukan di Jepun..tapi.....di Pulau Pinang...

dan cuba teka dua pemandangan indah ini di mana?


bukan di Carribean....
bukan di Maldives...
tapi di...SABAH


Rakyat Malaysia suka melancong jauh2, walhal kat Malaysia pun ada keunikannya. Cintailah Malaysia!
Sekian tamatlah laporan dari Syed Azharul. Roger n out!

Iklan Blog Lain

Penaja 2:

Nasihat !

Semakin banyak yang kita tahu, semakin banyak yang kita tak tahu

Semakin banyak yang kita tak tahu, maka semakin
bodohlah kita

Tak percaya jugok?

Tentang Penulis

Mahasiswa di Universiti Islam Antarabangsa Petaling Jaya. Berusia 20 tahun, amat berminat dengan sejarah, isu agama dan isu politik. Selagi ianya dikira sebagai fakta yang kukuh, saya akan menerimanya dengan hati terbuka. Sebelum baca, saya nak ingatkan, kalau rasa tak betul, betulkan.. jgn hanya kata tak betul, tapi tak bagitahu yang mana betul. takut otakmu sendiri jd tak betul. sila jangan sentap
Blog ini ditulis oleh insan biasa yang mendapat sumber daripada buku2 ilmiah, ensiklopedia, dan internet. Penulis blog ini juga menambah unsur2 humor supaya pembaca tidak bosan hanya membaca fakta sahaja. Ini bukan buku teks SPM, ini bukan ensiklopedia Britannica tapi ini blog...blog PetikanBuku !

Subscribe PetikanBuku!

Related Posts with Thumbnails