Dengan Buku, Luaskan Mindamu

Rasulullah pernah berkata: "Manusia itu diumpamakan seperti unta. Daripada 100 ekor unta, belum tentu ada seekor yang dapat dijadikan tunggangan". Tidak ada yang lebih baik dari 1000 perkara, melainkan manusia. Biar pun seribu kapal tenggelam di tengah lautan, tetapi cita-cita manusia jangan pernah padamkan.

1.

Kiraan Pelawat

Blog Followers

3.

Salam dari Syed.

Hari Jumaat yang mulia ini, Syed nak share sikit info pasal pemandangan di luar negara. Artikel kali ini banyak selit gambar2 cantik. So enjoy! Ramai orang Malaysia yang sukakan pemandangan di luar negara (walhal diri sendiri tak pernah pusing satu Malaysia)....contoh pemandangan:

(....pergh cantik!! nampak macam lukisan tapi sebenarnya real!)

gambar kat atas tu ialah gambar musim luruh di Vermont, USA
dan gambar ni pulak cuba teka kat mana?


macam kat negara omputih kan? tapi sebenarnya ... ..gambar pemandangan di Perlis
banyak lagi sebenarnya gambar macam ini, so hayatilah keindahan bumi Malaysia!



gambar musim luruh ini pula..
..terletak di Bukit Perak, Kedah

gambar ini...macam pemandangan bangunan kene bom di Iraq tapi....
....terletak di Alor Setar, Kedah

gambar ini memang sah diambil di Shibuya Street, Tokyo....

....tapi gambar atas ni pulak gambar di KL Sentral..

bandingkan pula gambar Las Vegas ini dengan gambar Genting Highlands (Las Vegas Malaysia)


nampak macam pemandangan di Korea Selatan.....
.....tapi sebenarnya di Lumut, Perak

jap...anda bukan berada di London
....tapi di Georgetown, Pulau Pinang

suasana di bandar Melaka yang serupa dengan di Venice, Itali
pemandangan macam di Switzerland...



...padahal kat bukit Fraser jer
pemandangan ala Monaco....
....walhal di Kota Kinabalu

hey bukan Switzerland ni....tapi Kundasang, Sabah

nampak macam kat London...nampak macam kat Australia...
tapi kat Kota Kinabalu lagi...


Cantik masjid Bukhary nih, ala2 senibina masjid di Dubai

ini gambar pemandangan di Chicago..


dan ini pula di Kuala Lumpur...


sakura di Jepun ke ni?

...bukan di Jepun..tapi.....di Pulau Pinang...

dan cuba teka dua pemandangan indah ini di mana?


bukan di Carribean....
bukan di Maldives...
tapi di...SABAH


Rakyat Malaysia suka melancong jauh2, walhal kat Malaysia pun ada keunikannya. Cintailah Malaysia!
Sekian tamatlah laporan dari Syed Azharul. Roger n out!

Iklan Blog Lain

2.

Tentang Penulis

My Photo
Mahasiswa undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa (IIUM) Gombak. Berusia 20 tahun, amat berminat dengan sejarah, isu agama, isu fiqh dan isu politik. Tiada yang lebih bermanfaat, lebih baik berbanding ilmu yang bermanfaat.
Related Posts with Thumbnails