PetikanBuku: Buku Mampu Mengubah Dunia

Bagi Allah, dunia ini tidak bernilai lebih dari sayap nyamuk. Jika Allah menyamakan dunia ini senilai dengan sayap nyamuk, nescaya orang kafir tidak dapat minum seteguk air pun. (Hadis Nabi) Jadi, di manakah kedudukan kita jika lebih rendah berbanding sayap nyamuk? Di mana kedudukan anda?

Penaja 1:

Kiraan Pelawat

Penaja 3:

Pengikut Setia

Salam semua. Lama x update ni. Sori la yer. Busy sngt dgn eBay :D

Kali ni sy nak citer pasal Syiah. Benarkah syiah ni sesat dan kafir? Syiah dan Yahudi adalah sama?

Jom tonton video ni:

Azan Syiah juga berbeza dgn azan biasa;Satu lagi bukti kebencian orang-orang syiah terhadap para sahabat yang telah meninggikan kalimat Allah.

bagaimana mereka mengaku islam sedang mereka membenci orang-orang yang telah menegakan agama islam itu sendiri.

Ingatlah Firman Allah SWt:
"Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang bersama dengan dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesama mereka, kamu lihat mereka rukuk dan sujud mencari karunia Allah dan keridaan-Nya, tanda-tanda mereka tampak pada muka mereka dari bekas sujud. Demikianlah sifat-sifat mereka dalam Taurat dan sifat-sifat mereka dalam Injil, yaitu seperti tanaman yang mengeluarkan tunasnya maka tunas itu menjadikan tanaman itu kuat lalu menjadi besarlah dia dan tegak lurus di atas pokoknya; tanaman itu menyenangkan hati penanam-penanamnya karena Allah hendak menjengkelkan hati orang-orang kafir (dengan kekuatan orang-orang mukmin). (QS. Al Fath : 29)Seperti diketahui, posisi Abu Lu'luah Al-Majusi sebagai pembunuh Khalifah Umar bin Khattab radhiallahu anhu menjadi sangat mulia di mata sebagian kalangan pengikut Syiah. Kebencian mereka kepada Umar bin Al-Khatthab radhiallahu ‘anhu sampai-sampai mereka menamakan Abu Lulu’ah Al-Majusi dengan sebutan: “Baba Syuja’uddin” (Ayah Sang Pemberani). Sebagian kaum Syi’ah dan pemuka bahkan ada yang mengatakan bahwa hari pembunuhan Umar bin Al-Khatthab adalah hari ‘ied terbesar, hari kebesaran, hari pengagungan, hari kesucian terbesar, hari keberkahan, dan hari hiburan

Isu Penutupan Makam Abu Lu'luah:
Redakan Fitnah Sunni-Syiah, Presiden Iran Tutup Makam Abu Lu'luah

Abu Lu'luah nih org yg telah berjaya membunuh saidina umar RA. Di Iran siap ade sambutan untuk Abu Lu'luah ni dan dibinakan kubur yg besar untuk Abu Lu'luah sbb dia berjaya membunuh saidina umar RA yg dianggap oleh puak syiah kaffir nauizubillah..
diorang siap panggil abu lolo alaihisalam nauzubillah..

Inilah makam Abu Lu'luah!!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Abu_lulu_tomb.jpg/800px-Abu_lulu_tomb.jpg

Al-Azhar, pusat Sunni Islam sedunia itu, juga menyeru supaya dihalang pertemuan dengan pegawai-pegawai Iran melainkan Republik Islam itu mengambil langkah memusnahkan makam Abi Lulu’a al-Majusi, pembunuh khalifah kedua (sahabat Nabi) Omar bin al-Khatab.


Golongan Islam Sunni percaya bahawa empat khalifah pertama selepas Nabi Muhammad telah mengambil alih sebagai pemimpin Islam dengan dengan cara yang sah, bersalahan dengan golongan Syiah yang percaya bahawa hanya Saidina Ali merupakan pengganti yang sah untuk memimpin umat Islam.

"When Umar went to wake up those sleeping in the mosque for morning prayers, Abu Lu'lu'ah leaped upon him and stabbed Umar six times [three times, according to Ibn Sa'd]. He attempted to make his way out of the mosque, slashing at the bystanders [11 men besides 'Umar, according to Ibn Sa'd] as he fled."

Makam Abu Lulu’a yang terdapat di bandar Kashan, hanya merupakan simbolik kerana jasadnya yang sebenar dikebumikan di Madinah, Arab Saudi.

Barisan Tindakan Islam, salah satu cabang Ikhwanul Muslimin di Jordan telah menghantar surat kepada Pemimpin tertinggi Iran Ayatollah Khamenei supaya memusnahkan makam tersebut bagi mengurangkan ketegangan hubungan antara Sunni-Shiah.

Setiausahanya Hamza Mansour juga telah menegaskan tentang fatwanya dalam satu surat kepada Khamenei melarang penghinaan dan cercaan ke atas para sahabat Nabi.

Mohammed Salim al-Awa, setiausaha Kesatuan Ulama Muslim Antarabangsa memberitahu Al Arabiya bahawa pihaknya telah dimaklumkan bahawa “makam tersebut adalah milik seorang sufi di Iran, yang tidak menerima ramai pelawat, dan pihak berkuasa Iran telah menutupnya.”
Komen terakhir dari seseorang d Youtube:

i've heard shitte... shitte is a dangerous sect in Islam... some of them are not Islam anymore... beware when u read shitte's books... please go and find any Ulama's ahl sunnah wal jamaah and ask them about shitte... i've read many book about shitte and i've read some part from al-khufi (shitte book by al-kulaini)... so, please... dont make urself interested with shitte...Dermalah seikhlas hati:

Iklan Blog Lain

Penaja 2:

Nasihat !

Semakin banyak yang kita tahu, semakin banyak yang kita tak tahu

Semakin banyak yang kita tak tahu, maka semakin
bodohlah kita

Tak percaya jugok?

Tentang Penulis

Mahasiswa di Universiti Islam Antarabangsa Petaling Jaya. Berusia 20 tahun, amat berminat dengan sejarah, isu agama dan isu politik. Selagi ianya dikira sebagai fakta yang kukuh, saya akan menerimanya dengan hati terbuka. Sebelum baca, saya nak ingatkan, kalau rasa tak betul, betulkan.. jgn hanya kata tak betul, tapi tak bagitahu yang mana betul. takut otakmu sendiri jd tak betul. sila jangan sentap
Blog ini ditulis oleh insan biasa yang mendapat sumber daripada buku2 ilmiah, ensiklopedia, dan internet. Penulis blog ini juga menambah unsur2 humor supaya pembaca tidak bosan hanya membaca fakta sahaja. Ini bukan buku teks SPM, ini bukan ensiklopedia Britannica tapi ini blog...blog PetikanBuku !

Subscribe PetikanBuku!

Related Posts with Thumbnails