PetikanBuku: Buku Mampu Mengubah Dunia

Bagi Allah, dunia ini tidak bernilai lebih dari sayap nyamuk. Jika Allah menyamakan dunia ini senilai dengan sayap nyamuk, nescaya orang kafir tidak dapat minum seteguk air pun. (Hadis Nabi) Jadi, di manakah kedudukan kita jika lebih rendah berbanding sayap nyamuk? Di mana kedudukan anda?

Penaja 1:

Kiraan Pelawat

Penaja 3:

Pengikut Setia

Di sini, saya mahu kumpulkan semua artikel2 awalku mengenai game/permainan video yang telah menghina agama Islam..

Artikel ini dibuat ketika blogku masih berada di permulaan kehidupannya..cewah..
Korang semua boleh rujuk di Arkib blog pada Januari 2009
--------------------------------------

--Permainan Video Game Menghina Islam--

'Video Game' atau dalam Bahasa Melayu 'Permainan Video' makin mejadi kegilaan ramai kanak kanak dan remaja terutamanya permainan video PC, PS2 dan PS3,XBox dan bermacam macam lagi.Tapi tahukah anda ada terdapat permainan video yang secara secara terang-terangan menghina Islam??

Berhati-hati dengan permainan2 ini!!! Benarlah firman Allah:


Quran: Suran Al Baqorah 2:120

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.


Emel yang telah aku dapat:
Minta jasa baik saudara-saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam

1. Devil May Cry 3 (untuk platform ps2)

satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yg
menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan
pintu tersebut adalah character c.g.i. yg telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu
hitam yg sememangnya islam melarang amalan itu

ayat character c.g.i. itu ada membaca ayat... klau tak silap lebih kurang begini
permulaannya...

" wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"
[dalam bahasa inggeris]

dan character itu membaca ayat itu di dalam kitab yang dipegangnya... klau tak
silap kitab bible... pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat
kemusnahan yg tercatit didalam bible...

"wrath, sloth, lust, gluttony, dan tiga lagi ayat yg aku dah luper.....

2. Counter Strike Condition Zero Deleted

First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dgn askar2 yang
BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak tuh.. Kita dengar
Askar yg kna tembak jerit.. ALLAHUAKBAR.. JIHADD..

3. Prince Of Persia
Pedang pada watak tuh.. Ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic

4. Games Stronghold Crusader
Perang salib antara Islam & kristian.

5.Clive Barker Undying
Sejenis permainan video keluaran Electronic Art Entertainment Inc.Permainan ini mengesahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapat nama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.

semoga dapat disampaikan kepada saudara-saudara kita kat luar sana
----------
ala....korang copy paste je ayat emel tu, mesti berlambak laman web yang memaparkan ayat sebijik macam emel tersebut... tapi kajian di sini semuanya ori...hehe
-----------------------------------------------------------------------------------------
Kajian PetikanBuku.blogspot.com


1) Permainan Video Clive Barker's Undying


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c9/Undyingcover.jpg

Clive Barker Undying menghina AYAT SUCI QURAN
Sejenis permainan video keluaran Electronic Art Entertainment Inc.telah mengeluarkan sejenis permainan video yang berjudul "Clive Barker;Undying".

Tajuk: Clive Barker's Undying
Platform: PC (Microsoft Windows,Mac OS X)
(Rujuk: Wikipedia: Clive Barker's Undying)

Permainan ini mengesahkan tentang perlawanan dengan syaitan. Tetapi ianya menggambarkan dalam istana yang diduduki syaitan itu terdapatnama-nama Allah di dinding istana tersebut. Ini seolah-olah menggambarkan bahawa sesiapa yang menyembah Allah itu adalah sekutu syaitan.





Berita mengenai permainan ini dirampas:
Permainan Undying dirampas kerana hina Islam

PERISIAN permainan komputer Clive Barker, Undying telah dirampas dalam operasi di sebuah pusat beli-belah di Kelang baru-baru ini kerana memaparkan beberapa perkataan dipercayai dipetik daripada al-Quran. Penolong Pengarah Penyelidikan dan Pembangunan, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Abdul Malek Ramli, berkata pihaknya merampas 50 keping cakera padat dari tiga premis di pusat beli-belah itu, hasil maklumat orang awam. Permainan itu mengisahkan watak utama, Clive Baker mengunjungi istana yang penuh ukiran artistik bercorak Islam termasuk ayat Al-Quran, yang dikuasai hantu dan syaitan.

Pemain permainan itu, menerusi watak Clive Baker perlu membunuh semua hantu dan syaitan bagi memperolehi sejenis tangkal bagi menghidupkan semula pemilik istana. Dalam laporan eMedia/Berita Harian yang disiarkan baru-baru ini Abdul Malek berkata, perisian cakera padat dipercayai cetak rompak yang dijual dengan harga RM10 itu, menggambarkan seolah-olah Islam berkompromi dengan syaitan.

Jika terbeli, beliau berkata, ibu bapa beragama Islam dinasihati memulangkan cakera padat itu kepada JAIS kerana ia boleh menpengaruhi kanak-kanak, selain menyalahi undang-undang.

Mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995, mana-mana orang Islam yang memiliki, menyimpan atau menjual bahan menghina Islam boleh dipenjara maksimum lima tahun atau denda RM5,000 ataupun kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan. Hukuman bagi orang bukan Islam yang terbukti menyimpan, menjual atau memiliki bahan itu, akan dirujuk kepada Kementerian Dalam Negeri.

Abdul Malek berkata, JAIS juga menerima dakwaan orang awam mengatakan, perkataan Allah dalam abjad jawi, timbul setiap kali Clive membunuh syaitan tertentu. “Jais masih menjalankan siasatan lanjut mengenai perisian itu dan ia mungkin mengambil masa tetapi serbuan terhadap premis lain akan dibuat secepat mungkin,” katanya. - Putera.com

Smartasbab
Sumber: di sini

2)Permainan Video Devil May Cry 3:
Dante's Awakening


Devil May Cry 3 menghina Pintu Kaabah
Rujuk: Wikipedia Devil May Cry 3: Dante's Awakening)


Petikan emel:
satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yg
menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan
pintu tersebut adalah character c.g.i. yg telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu
hitam yg sememangnya islam melarang amalan itu

ayat character c.g.i. itu ada membaca ayat... klau tak silap lebih kurang begini
permulaannya...

" wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"
[dalam bahasa inggeris]

dan character itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya... klau tak
silap kitab bible... pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat
kemusnahan yg tercatit didalam bible...

"wrath, sloth, lust, gluttony, dan tiga lagi ayat yg aku dah luper.....

************************************************************

Kajian PetikanBuku.blogspot.com:

Tujuh ayat kemusnahan dlm Bible:
1) Wrath
2) Sloth
3) Lust
4) Gluttony
5) Greed
6) Pride
7) Envy

Gambar pintu Kaabah yang sebenar dan bandingkan gambarnya di dalam permainan ini...

Pintu Kaabah:


Helah penghinaan:








Kalimah Allah pada 'Pintu' di dalam Permainan tersebut...


3)Permainan Video Zack and Wiki:
Quest for Barbaros' Treasure






Tajuk: Zack and Wiki: Quest for Barbaros' Treasure
Platform: Wii
Penerbit:Nintendo
Rujuk: Wikipedia Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure

As an avid Wii gamer, and point and click enthusiast, I was checking out this game trailer vid of some of the new Zack and Wiki game play. Though I´m agnostic, I grew up in a Muslim family and visited Pakistan a number of times. Therefore, I can safely say that both 20 and 44 seconds into this clip, you can hear the island savages called into prayer with a sound clip of a Muslim call to prayer, “Allahu Akbar”, and then mimic the way of prayer.
Strange and slightly horrifying, I really hope that it is a temporary place holder for an other sound. Even so, why was it there in the first place?

Dengar pada saat video 0:20 dan 0:45



Tindakan yang dibuat:

The Council of American-Islamic Relations (CAIR) has announced that Capcom has removed what CAIR calls a "common Islamic phrase" from Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure on the Wii. The phrase's removal comes following complaints from CAIR and others.

The phrase in question is "Allahu akbar" ("God is most Great"), an Arab phrase frequently used in prayer. The phrase came to CAIR and several complainants' attention after it appeared in a promotional video for the game.

A Capcom representative told CAIR, "We have already contacted the team working on the game, and the phrase has been removed from the game and will not be heard in future videos released to the public."

"We appreciated Capcom's willingness to address Muslim concerns about the use of a religious phrase in an inappropriate context and applaud the company's swift response.

4) Stronghold: Crusader
Permainan Perang Salib..



Tajuk: Stronghold: Crusader
Platform: Windows

Permainan Perang Salib ...pemain memain watak sebagai Crusader..dan musuhnya adalah orang Arab...dan ketika perang Salib, orang Arab semestinya orang Islam...
(rujuk: Wikipeda Stronghold: Crusader)

Dalam Wikipedia,Khalifah dalam game ini disebut sebagai...:

The Caliph: Cruel and vindictive, the Caliph is skilled at bringing misery to both his own people and to yours. If he can get his tyrannical act together, his underhand methods of fighting will prove a constant thorn in your side.
---
Masya-Allah..Menghina Khalifah dan memenangi umat Kristian...
Jauhilah game ini...menghina senyap senyap...

5)Prince of Persia: The Sands of Time
Tajuk: Prince of Persia: The Sands of Time
Platform: Macam macam ada..(PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Game Boy Advance, Microsoft Windows, Mobile phone)



Yang ini saya anggap tidak menghina, kerana watak game ini pun adalah Putera Parsi..dan watak lain semuanya mempunyai nama Islam, jadi saya menganggapnya sebagai berunsur Islamik..

Prince Of Persia Pedang pada watak tuh.. Ada tulisan Kaligrafi Arabik..
tapi tak tau lak apa yang tertulis..


6)
Guitar Hero III - Legends of Rock

Dipetik dari: sini



Tidak cukup dengan karikatur dan filem pendek Fitna yang menghina kesucian Islam. Datang pula game komputer yang menghina kalimah Allah SWT. Kali ini game Guitar Hero 3 telah menghina kalimah Allah SWT. Guitar Hero 3 adalah permainan komputer yang memainkan lagu-lagu rock klasik.



Lihatlah bagaimana paparan kalimah Allah ini telah dijadikan paparan lantai dan kemudian dipijak oleh makhluk yang berupa “syaitan” bermain gitar. Sungguh biadap game ini. Game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dipunyai oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.



Jika kita tidak teliti, kita tidak akan perasan paparan kalimah Allah SWT ini. Pada sesiapa yang melihat permainan komputer ini sila uninstall game ini. Sungguh halus permainan golongan Yahudi dan Nasara untuk menyesatkan orang Islam. Waspadalah kita sebelum membeli mana-mana permainan komputer.

AZRINIZAM IBRAHIM
Presiden Gabungan Pemimpin Mahasiswa Malaysia

------------------

Pendapat PetikanBuku.blogspot.com:

Adanya 2 kemungkinan di sini:

1) Penghinaan Senyap -
memang saja menyelitkan unsur penghinaan

2) Zodiak Virgo -
Jika zodiak Virgo diterbalikkan 180 darjah, maka jadilah seperti bentuk dalam gambar tadi.

Zodiak Virgo


Zodiak Virgo jika diterbalikkan seperti dalam game tadi:



Adakah simbol di dalam video game ini hanyalah zodiak Virgo yang terbalik atau .....????

Ekstra Game!!!
GAME HINA, TEMBAK ORANG MELAYU!


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/ce/Hitman2_PC.jpg/256px-Hitman2_PC.jpg



frasa Melayu dalam game tembak orang Melayu....
bukannya apa...saje je nak btau...

perkataan "lu gila !!" banyak...
"banduan" masa 1:44
"apahal ni?" masa 1: 48
"boleh tahan" masa 1:49

yg aku pelik....masa 1:56 tulis , "Screw you, Haji" !!
Apa maksud Haji nih.....???? Tembak Pak Haji ke???

Nampak macam orang Melayu ni bodoh jer...ramai pak guard tertewas di tangan seekor mamat ni...

Kesimpulannya...
Semua orang Islam diharamkan main games yang mempunyai unsur menghina agama-agama di dunia. Orang Islam haram main games yg ada menghina agama Islam, hina agama Kristian, hina agama Yahudi, hina agama Buddha,hina agama Hindu, hina agama Taoism, hina agama Shinto, hina agama Confucious dan lain2 fahaman & kepercayaan yg berunsur keagamaan.

Kalau kita main jugak, bermakna kita telah menghina agama2 berkenaan dan bersubahat dgn penghina agama itu. Itu juga bermakna kita telah melanggar perintah Nabi Muhammad SAW.

Nabi kita Muhammad SAW melarang umatnya daripada menghina agama Islam dan semua agama yg ada dianuti oleh manusia. Orang Islam dilarang dan diharamkan daripada menghina agama lain.


Dermalah seikhlas hati:





Iklan Blog Lain

Penaja 2:

Nasihat !

Semakin banyak yang kita tahu, semakin banyak yang kita tak tahu

Semakin banyak yang kita tak tahu, maka semakin
bodohlah kita

Tak percaya jugok?

Tentang Penulis

Mahasiswa di Universiti Islam Antarabangsa Petaling Jaya. Berusia 20 tahun, amat berminat dengan sejarah, isu agama dan isu politik. Selagi ianya dikira sebagai fakta yang kukuh, saya akan menerimanya dengan hati terbuka. Sebelum baca, saya nak ingatkan, kalau rasa tak betul, betulkan.. jgn hanya kata tak betul, tapi tak bagitahu yang mana betul. takut otakmu sendiri jd tak betul. sila jangan sentap
Blog ini ditulis oleh insan biasa yang mendapat sumber daripada buku2 ilmiah, ensiklopedia, dan internet. Penulis blog ini juga menambah unsur2 humor supaya pembaca tidak bosan hanya membaca fakta sahaja. Ini bukan buku teks SPM, ini bukan ensiklopedia Britannica tapi ini blog...blog PetikanBuku !

Subscribe PetikanBuku!

Related Posts with Thumbnails